Hapishanelerde açık görüş yeniden başladı

Kovid-19 salgını nedeniyle bir süredir yapılamayan ceza ve infaz kurumlarındaki açık görüşler, bugün itibarıyla yeniden başladı. Görüşlerin 30 dakika ile sınırlandırılması tepki çekti.

Ceza infaz kurumlarında alınan Kovid-19 tedbirleri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellenerek, 1 Aralık’tan itibaren başlayacak açık görüşlerin nasıl yapılacağına ilişkin kurallar da Adalet Bakanlığınca belirlendi.

Bu kapsamda, randevu planlaması doğrultusunda HES kodunda riskli görünmeyenler, maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunluluğuna uyularak ceza infaz kurumlarına alınmaya başlandı.

Görevli infaz koruma memurlarınca ateş ölçümü yapılması ve HES kodu sorgulaması yapılmasının ardından ziyaretçi salonlarına girişleri sağlanan ziyaretçilere, Kovid-19 kapsamında uyması gereken kurallar da hatırlatılıyor.

30 dakika ile sınırlandırılan açık görüşte, ceza ve infaz kurumunda bulunan tutuklu veya hükümlünün en fazla yetişkin 2 yakını ve ek olarak çocukları ile görüş yapılmasına izin veriliyor.

Açık görüşlerin 30 dakika ile sınırlandırılması yıllardır tutuklu yakınlarını göremeyen ve özellikle de çok uzak bölgelerden ziyaret için gelmek zorunda olan ailelerinin tepkisini çekiyor.

/Ajans/

İlginizi çekebilir