Gülşen’in tahliyesine karar verildi: Gülşen’e ev hapsi uygulanacak

İmam hatip liseleriyle ilgili sözlerinden ötürü tutuklanan şarkıcı Gülşen’in tahliyesine karar verildi.

Gülşen’in tutukluluğuna itiraz eden avukatlarının tahliye talebinideğerlendiren 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ndeki şarkıcıyı „konutu terk etmeme“ ve adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı aldı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği şarkıcı Gülşen’in tutuklanması kararını, „Şüphelinin üzerine atılı bulunan ‚halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme‘ suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin mevcut olduğu, suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantılı olacağı“ gerekçesine dayandırmıştı.

Benzer haberler

Rusya uzaya nükleer silah yerleştirilmesini engelleyen karar…

Avrupa Birliği, Türkiye’ye verdiği mülteci fonunun…

Sahnede giydiği kıyafetler ve LGBTİ+’lara verdiği destek nedeniyle daha önce de bazı kesimlerin tepkisini toplayan Gülşen’in serbest bırakılması için sosyal medyada da #gulsenserbestbırakılsın, #GülşenYalnızDeğildir ve #freegülşen etiketleriyle mesajlar paylaşılıyordu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Gülşen’in orkestradan bir arkadaşına dönerek, „İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı ordan geliyor“ dediği duyuluyordu. Gülşen gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamasında, „Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum“ demişti.

DHA

İlginizi çekebilir