Gözaltında kaybettirilen Tanış ve Deniz anıldı: Failler açıklansın

Gözaltında kaybettirilen HADEP Başkanı Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz Silopi’de anıldı. Anmada mücadele mesajları verilirken, faillerin açığa çıkarılması çağrısı yapıldı. 
Şınak’ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınmayan HADEP ilçe Başkanı Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz katledilişlerinin 22’nci yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe Örgütü tarafından ilçe binasında anıldı. Anmadan önce ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı.
“Onların izindeyiz” pankartının açıldığı açıklamada basın metni HDP Silopi ilçe Eşbaşkanı Asuman Külter,  okudu.
‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Külter, failler bulunana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, “Aradan geçen 22 yılda, bizler Serdar’ların Ebubekir’lerin yoldaşları olarak onların bize bıraktığı onurlu mücadeleden bir adım dahi geri atmadık, bu onurlu mücadeleyi sırtlayan milyonlar olduk. Milyonlarca Serdar ve milyonlarca Ebubekir olduk. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın akıbetlerini açığa çıkarmayan ve failleri belli olmasına rağmen, katilleri cezasızlık politikaları ile koruma altına alan yargı, 22 yıl önce devlet adına siyasal alana müdahale eden militarist güçleri yargılamak yerine, bugün partimiz HDP üzerinde kılıç sallamakta. Partimizi kapatmakla tehdit etmektedir. Herkes bilmelidir ki; bizler, 22 yıl önce gözaltında kaybettirilen yoldaşlarımız gibi demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini savunmaktan asla vazgeçmeyecek ve bir adım dahi geri atmayacağız” dedi.
‘KURDİSTAN’IN ŞEHİTLERİ’
Ardından Serdar Tanış’ın Babası Şuayip Tanış konuştu. İki ismin kaybettirilmesinden bu yana gitmedikleri yerin kalmadığını kaydeden Tanış, “Sadece Serdar ve Ebubekir değil binlerce kişi kaybettirildi. Failler açıklansın. Bugün bizler için kara bir gündür. Onlar Kurdistan şehitleridir” ifadelerini kullandı.
‘DİZ ÇÖKMEDİK’
Daha sonra konuşan HDP Şirnex Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, 22 yıldır faillerin korunduğunu söyleyerek, “Ailelerinin gidip ziyaret edebilecekleri bir mezarları yok. Bu kişilerin sadece Serdar ve Ebubekir’i katletmediklerini biliyoruz. Yüzlerce insan bu şekilde katledildi. Ama biz onların mücadelesinin takipçisiyiz. Bugün yüzlerce Serdar ve Ebubekir bu bayrağı devralarak meydanlarda direniyor. Bu ailelerimiz yıllardır çocuklarının kemiklerini bulmak için mücadele ediyorlar. Ancak katiller her zamanki gibi korunuyor. Bu katliamı yapanlar korundu, yargılanmadı. Katilleri herkes biliyor. Ama bugün binlerce kişi Ebubekir’in ve Serdar’ın bayrağını devralmış. Öldürmekle bize diz çöktürmeye çalıştılar ama biz diz çökmedik ve onların davasını bıraktıkları yerden sürdürüyoruz” diye konuştu.
Açıklamaların ardından kitle Tanış ve Deniz’in yaşam mücadelesini anlatan sinevizyonu izledi. Program Silopi HDP İlçe Örgütü Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz Konferans Salonunu açılışı ile son buldu.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir