Gıyasettin Sevmiş „cezaevinde kalamaz“ raporuna rağmen tahliye edilmiyor

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki ağır hasta mahpus Gıyasettin Sevmiş’in sağlık durumu kötüleşiyor.

“Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlamasıyla müebbet hapis cezası verilen ve 16 yıldır mahpus olan Sevmiş, 11 yıl önce Wilson hastalığına (karaciğer, beyin ve diğer hayati organlarda bakır birikmesi sonucu ortaya çıkan kalıtsal bir hastalık) yakalandı. Sevmiş’in ayrıca siroz, şeker, migren, görme bozukluğu, beyninde küçülme, damar tıkanıklığı, Hapatit B gibi hastalıkları da bulunuyor. Haziran 2017’de geçirdiği ameliyat sonucu Sevmiş’in kalbine pil takıldı.

Sevmiş, 11 Mart 2014’te Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi oldu ve sağlık durumuna dair “cezaevinde kalamaz” raporu verildi. Rapora rağmen tahliyesi engelleniyor.

„SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUM“

Sultan Sevmiş, eşinin yaşadıklarına dair “Zulüm yapılıyor” dedi.

Eşinin 16 yıllık mahpusluğunda birçok hastalığa yakalandığına dikkat çeken Sevmiş, “En son açık görüşte gördüm, kötü görünüyordu. Biz üzülmeyelim diye iyi olduğunu söyledi. Serbest bırakılması için ölüm döşeğinde mi olması lazım? Tedavisi yapılmıyor. Tekli hücrede tutuluyor. Eşimin ve tüm ağır hasta tutukluların bir an önce tahliye edilmesini ve tedavilerinin yapılmasını istiyorum” diye konuştu. (Hakkari/MA)

İlginizi çekebilir