Gazeteci Deniz Yücel hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Almanya’da yayın yapan Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel hakkında, “cumhurbaşkanına hakaret” ve “devleti ve yargı organlarını alenen aşağılamak”  suçlamalarıyla yargılandığı davada yakalama kararı çıkarıldı.

MLSA’da yer alan habere göre, Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel’in “cumhurbaşkanına hakaret” ve “devleti ve yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 18 Mayıs tarihli duruşmasında İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi Yücel hakkında yakalama kararı verilmesi gerektiğine hükmetti. Mahkeme Adalet Bakanlığı’nın Almanya’da yaşayan Yücel’in savunmasının alınması için yazılan talebi işleme almaması üzerine gazeteci hakkında yakalama kararı çıkardı.

Davanın görülmesine 17 Ekim’de devam edilecek

Aynı zamanda PEN Berlin Sözcüsü olan Yücel, farklı tarihlerde Die Welt gazetesinde yayınlanan “Kürt’ün annesini görmeden ölmesi” başlıklı yazısı ve “Ermenilere yapılan soykırım” ibaresini kullandığı bir yazısı nedeniyle  “devleti ve yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlamalarıyla, Die Welt’te yayınlanan başka bir yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “darbeci” ibaresini kullanması nedeniyle ise, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla karşılaştı.

Bu iki ayrı suçlamanın olduğu davalar 2021 yılında birleştirilerek tek bir davaya dönüştü. Yakalama kararının çıkarıldığı altıncı duruşmada Yücel’in avukatları, sanığın ifadesinin bulunduğu yerden alınması anlamına gelen istinabe evrakının tekrar gönderilmesini talep etti. Ancak hakim, avukatların talebini reddederek  yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Davanın görülmesine 17 Ekim’de devam edilecek.

 

/T24/

İlginizi çekebilir