Garibe Gezer’in cezaevinde şüpheli ölümüne takipsizlik

Kandıra Cezaevi’nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer’in soruşturmasında “Kovuşturmaya yer yok” kararına tepki gösteren Gezer’in avukatları, işkenceye dair görüntüleri paylaşacaklarını söyledi

Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde maruz kaldığı sistematik işkence sonrası kendisine tecavüz edildiğini duyuran ve 9 Aralık 2021 tarihinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer’in ölümüne ilişkin 22 Kasım Salı günü, Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Garibe Gezer’in ölümünde herhangi bir kimsenin kast veya kusurunun bulunduğuna dair kamu davası açmaya yeter delil elde edilemediği” gerekçesiyle “kovuşturmaya yer yok” kararı verildi.

Garibe Gezer’in avukatlarından Eren Keskin, Garibe Gezer’in ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini açıkladı.

Keskin, “Cezaevinde tek başına bırakılmış, bu kadar mağduriyet yaşamış bir kadının yaşamından kimse sorumlu değilmiş bu devlete göre bunu öğrenmiş olduk” dedi.

Konuyu yakından takip eden isimlerden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, daha önce yaptığı açıklamada dosyanın sümenaltı edilmemesi gerektiğine dikkat çekmişti.

‘ETKİN BİR SORUŞTURMA YAPILMALI’

Gergerlioğlu, şunları söylemişti:

“Travmalar yaşamış birine sürgünler, tek kişilik hücre cezaları, cezalar cezalar… Devlet Garibe Gezer’i dinlememiş. Garibe Gezer’in ölümün ardından avukatlar içerine alınmıyor, önotopsiye avukatlar alınmıyor, bir sürü şaibeli olaylar yaşanıyor. Otopsi zaten usulüne uygun yapılırsa cinayet mi, intihar mı ortaya çıkar. Biz cezaevinde yaşanan ihlalleri yakından takip ediyoruz. Bakanlık son derece duyarsız. Yüzlerinin kızarması, vicdanlarının sızlaması lazım. Çünkü soru önergelerine yanıt verilmemiş, çıkmaz sokağa sokulmuş biri intihar ediyor. Bu intihar mı acaba, yoksa cinayet mi, yetkililer cevap versin. Bundan sonra etkin, adil bir soruşturma yapılmalı.”

CEZAEVİ YÖNETİMİ: ‘İNTİHAR’

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu Garibe Gezer’in, bulunduğu hücrede şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Cezaevi yönetimi Gezer’in intihar ettiğini iddia etmişti.

Kaynak: MA

İlginizi çekebilir