Fransız heyetten Şenyaşar’a ziyaret

Adalet Nöbeti’nin 782’nci gününde Şenyaşar ailesini ziyaret eden Fransız heyet, Şenyaşar ailesinin Cenevre’deki sesi olacaklarını söyledi.
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 782’nci gününde devam ediyor.
Pirsûs’taki evlerinden çıkıp Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar, „Şenyaşar ailesi için adalet“ yazılı pankartın önünde nöbeti başlattı. Ferit Şenyaşar, seçim çalışmalarına katıldığı için nöbet alanına gelemedi.
‘ŞENYAŞAR AİLESİNİN CENEVRE’DEKİ SESİ OLACAĞIZ’
Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni, Cenevre eski Belediye Başkanı Rêmy Pagani, Fransa İnsoumise Partisi’nden Angélique Schmidt ile gazeteci Rachad Armanios, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.
Emine Şenyaşar’dan yaşanan katliama ve sürdürülen adalet mücadelesi hakkında bilgi alan heyet, Şenyaşar ailesinin Cenevre’deki sesi olacaklarını ve aileyle dayanışma içinde olacaklarını söyledi.
Emine Şenyaşar da, dayanışma için heyete teşekkür ederek, dayanışmanın kendilerine güç verdiğini ifade etti.
Kaynak: MA
İlginizi çekebilir