Fransa’da terör saldırısından mahkum olan cihadist Türk kadının vatandaşlıktan çıkarılması onaylandı

Fransa’da Danıştay, terör suçundan mahkum bir Türk kadının, hükümet tarafından Fransız vatandaşlığından çıkartılma kararını onadı.

Ünzile Nur Sert isimli 25 yaşındaki kadın, Fransa’da terör saldırısı planlamak suçundan 2017’de mahkum olmuştu.

Ünzile Nur Sert, avukatları aracılığıyla 17 Şubat’ta vatandaşlıktan çıkartılma kararına itiraz edip Danıştay’a başvurmuştu.

Temyiz başvurusunda hükümetin vatandaşlıktan çıkartma kararının “ağır ve orantısız” olduğu iddia edilmişti.

Lyon’da doğan Türk kökenli genç kadın, Fransa’da 2010 yılında vatandaşlık hakkı almıştı.

Ünzile Nur Sert, 2016 yılında Paris’te bir konser salonu, alışveriş merkezi ve kafeye cihadistler terör saldırısı düzenlenmesi planına iştirak etmek suçundan 2017 yılı kasım ayında çıkartıldığı mahkemede 6 ayı tecilli 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Danıştay, cezaevinden çıktıktan sonra bu yıl şubat ayı itibarıyla sürekli bir işe giren genç kadının, vatandaşlıktan çıkartılma kararının “işlediği suç dikkate alındığında orantısız ve ağır olmadığına” hükmetti.

Genç kadının avukatları Vincent Brengarth ve Xavier Nogueras, AFP’ye yaptıkları açıklamada, “Müvekkilimiz bir psikiyatr tarafından onaylanan muhakeme bozukluğu yüzünden meydana gelen eylemleri nedeniyle cezasını çekti. Artık kendisi mesleki ve kişisel olarak toplumla uyumlu hale geldi. Bu ceza, onun toplumla yeniden bütünleşme çabasını engelemeye yönelik bir karar.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir