Fransa’da 86 kişinin öldüğü Nice saldırısıyla ilgili yargılanan 8 sanık suçlu bulundu

Fransa’nın Nice kentinde 2016’da 86 kişinin ölümüne neden olan ‘kamyonlu saldırı’ olayı ile ilgili yargılanan 8 sanık mahkemece suçlu bulundu. 2 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan sanıklar, temyize başvurabilecek.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel isimli saldırgan, turizm kenti Nice’de Fransa Milli Günü (Bastille Günü) kutlamaları sırasında düzenlediği ve 15’i çocuk 86 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu eylem sonrası polis tarafından olay yerinde vurularak öldürülmüştü.

Paris’te görülen davada mahkeme, baş sanık ve Bouhlel’in arkadaşı Mohamed Ghraieb’i “terör örgütüne üye olmaktan” suçlu buldu. Ghraieb’e 18 yıl hapis cezası verildi.

Yargıçlar ayrıca Bouhlel’e silah ve kamyon temin etmesinde yardımcı olmakla suçlanan diğer iki sanık Şukri Chafroud ve Ramzi Arefa’yı da “terör örgütüne üye olmaktan” suçlu buldu.

Sanıklar, sırasıyla 18 ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Benzer haberler

Diğer beş kişi de iki ila sekiz yıl arasında değişen cezalar aldı.

Bu arada sekiz sanığın hiçbiri saldırıya katılmakla ya da suç ortaklığı yapmakla suçlanmadı.

Savcılar, Lahouaiej-Bouhlel’in silah temini, kamyon kiralaması ve saldırı için izleyeceği güzergahı belirlemesine yardımcı oldukları gerekçesiyle sanıklar hakkında beş yıldan müebbete kadar hapis cezaları talep ediyordu.

IŞİD, Nice saldırısından birkaç gün sonra eylemin sorumluluğunu üstlendi ancak örgüt, aile içi şiddet ve adi suçlardan sabıkası bulunan saldırganın örgütle doğrudan teması olduğuna dair herhangi bir kanıt sunmadı.

Bu arada mahkemenin kararı temyiz edilebilecek.

/euronews/

İlginizi çekebilir