Fransa Senatosu’nda Newroz resepsiyonu: YPG komutanlarına onur madalyası verildi

Bu yıl ABD ve İngiltere’de olduğu gibi Fransa Senatosu’nda da Newroz resepsiyonu verildi.

Çok sayıda Kürt siyasetçi ve tanınmış kişinin davet edildiği resepsiyona Fransız senatörler ve politikacılar da katıldı.

Resepsiyonun davetlileri arasında Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri’nden (YPG ve YPJ) komutanlar da vardı. Fransız-Kürt Girişimciler Birliği (UEFK) tarafından organize edilen resepsiyonda YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed ile YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur madalyası verildi.

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyet önceki gün Fransa Senatosu’nu ziyaret etti.

ANHA’da yer alan habere göre Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulkerim Omer, YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed, YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd ve Özerk Yönetim Fransa Temsilcisi Xalid Îsa heyette yer aldı.

Özerk Yönetim’in resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, heyet başkent Paris’teki Senato binasında senatör Pierre Laurent ile bir araya geldi.

DSG’nin IŞİD’e karşı verdiği fedakarlıkların değerli olduğunu belirten Pierre Laurent, depremde yaşamını yitirenlerin ve Cindires’te Newroz ateşi yaktıkarı için Türkiye destekli Ceyi El Şarki adlı silahlı grup tarafından öldürülen aynı aileden 4 kişi kişi için başsağlığı diledi.

Pierre Laurent aynı zamanda Fransa’nın Özerk Yönetim’e destek vermeye devam edeceğini ve işbirliğini ilerleteceğini kaydetti.

/rd/

İlginizi çekebilir