FIFA açıkladı: Katar’da Dünya Kupası için gelenlere içki yasağı!

Katar, Dünya Kupası’nda biranın artık stadyumların çevresinde satışa sunulmayacağını açıkladı. Karar üzerine Budweiser’ın ana şirketi Anheuser-Busch InBev SA ve İngiltere merkezli Futbol Taraftarları Derneği’nden üst üste açıklamalar geldi.

FIFA’dan yapılan resmi açıklamada “Ev sahibi ülkenin yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu alkollü içeceklerin satışının Fifa taraftar festivaline, diğer taraftar alanları ve lisanslı mekânlara odaklanması, 2022 Dünya Kupası stadyum çevrelerinden bira satış noktalarının kaldırılmasına karar verildi” denildi.

FIFA Dünya Kupası’nın en büyük sponsorlarından biri bir bira markasıyken alınan tartışmalı kararla ilgili konuşan Reuters’a konuşan kaynak “Dünya Kupası’na gidecek taraftarların büyük çoğunluğu içkinin kültürlerinin bir parçası olmadığı Orta Doğu ve Güney Asya’dan geliyor. Bu düşünüldüğünde pek çok taraftar için içkinin varlığı keyifli bir deneyim yaratmayacaktır” dedi.

Taraftarlar otellerde alkol içebilecek

Benzer haberler

Pentagon’dan Irak’a çağrı: Güçlerimizi korumak…

Güler’den Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına…

Artık birkaç bira içmek isteyen taraftarlar için ana seçenek otellerde ya da Doha’nın dört bir yanına dağılmış stadyum komplekslerinden ayrı olan FIFA Taraftar Festivali’nde olacak. Futbolun dünya yönetim organı FIFA’dan yapılan açıklamada, „Ev sahibi ülke yetkilileri ile FIFA arasında yapılan görüşmelerin ardından, alkollü içecek satışının FIFA Taraftar Festivali, diğer taraftar destinasyonları ve lisanslı mekanlara odaklanmasına ve Katar’ın FIFA 2022 Dünya Kupası stadyum çevrelerinden bira satış noktalarının kaldırılmasına karar verildi“ denildi.

FIFA, sponsor bira markasının alkolsüz birasının stadyumlarda satılacağını söyledi.

2022 Dünya Kupası 20 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık’a kadar sürecek.

Kaynak: ajans

İlginizi çekebilir