Ferit Şenyaşar: Türkiye’nin bütün adliye kapıları adalet nöbeti yerine dönecek

Adalet Nöbetini soğuk havaya rağmen annesiyle sürdüren Ferit Şenyaşar, diğer kentlerde başlayan Adalet Nöbetleri’ne dikkati çekerek “Türkiye’nin bütün adliye kapıları adalet nöbet yerlerine dönecektir” dedi.  
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 316’ncı gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak geldikleri adliye önünde nöbet eylemlerini başlattı. Hafif kar yağışı altında ailenin katledilen yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı pankartın altındaki nöbet devam ediyor.
SOĞUĞA RAĞMEN NÖBETE DEVAM
Annesi ile soğuk hava ve kar yağışına rağmen nöbet tutan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin bir yılı doldurmasına az kaldığını söyledi. Hava koşullarına rağmen nöbeti sürdürdüklerini söyleyen Şenyaşar, “Ara ara kar yağışı var. Koşullar, şartlar ne olursa olsun adalet sağlanmadan evimize gitmeyeceğiz. Urfa adliye kapısı önünden ayrılmayacağız” dedi.
Adliyeye günde yüzlerce kişinin adalet arayışı için girdiğini belirten Şenyaşar, adliye kapısında yüreği yanan anneyi giden herkesin gördüğünü söyledi. Valiliğin bitişikte, savcılığın binada olduğunu ifade eden Şenyaşar, “Adliyeye giren vatandaşlar bu zulmü gördükçe yetkililere beddua ediyor. Eğer inançlı bir toplumsak, müslüman isek, bu zülme ses getirmiyorsanız sizde bu zulme ortak oluyorsunuz” diye konuştu.
Benzer haberler
ZULME SESSİZ KALAN
Hz. Ali’nin “Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır” sözüyle konuşmasını sürdüren Şenyaşar, bu zulme sessiz kalanların ibadetlerinin kabul edilmeyeceğini belirtti. Şenyaşar, “Dünya tarihine baktığımızda ilk açlık grevi İrlanda halkının İngiltere zulmüne karşı başlattığı grev. Bu açlık grevi tüm dünyaya yaılıyor. Bizde burada adaletsizliğe, zulme karşı oturma eylemi başlattık. Türkiye’nin farklı yerlerinde buna benzer oturma eylemleri devam ediyor. İleriki süreçte yargı yoluyla zulüm devam ederse, Türkiye’nin bütün adliye kapıları adalet nöbet yerlerine dönecektir” dedi.
‘ADLİYE ÖNÜNDEN AYRILMACAĞIZ’
Karyağışına rağmen nöbeti sürdüreceklerini söyleyen Şenyaşar, son olarak şunları söyledi: “Nöbetimize başlarken şunu söyledik; şartlar ne olursa olsun adalet sağlanmayana kadar evimize geçmeyeceğiz. Hava soğuk olsada biz bu zulüm altında gidip sıcak evimizde oturmak istemiyoruz. Bu 3 insan yüzlerce kamu çalışanı önünde linç edilerek hastane içinde katledilmiştir. Bu katliamı yapanlar toplum içinde dolaştığı sürece evimize gitmeyeceğiz. 3 insanımız katledilmiş, yetmiyor bir kardeşimiz de siyasi bir kararla 4 yıla yakındır tek kişilik hücrede tutuluyor. Eğer Türkiye’de adil bir yargılama olsa, yargı üzerinde siyasi baskı kalksa kardeşim tahliye edilecek ama siyasi üstünler bu davanın üzerinden elini çekmiyorlar. Bundan dolayı adliye önünde zulüm devam ediyor. Kararlıyız, soğuktan donsakta evimize geçip oturmayacağız. Adliye önünden ayrılmayacağız. Bu da Urfa Valisi’nin, Adalet Bakanlığı’nın utancı olsun. Türkiye’de adaletten bahseden herkesin utancı olsun.”

/Mezpotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir