Ferit Şenyaşar: Katiller iktidarın arkasına saklanıyor

Soğuk havaya rağmen annesi ile birlikte Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Ferit Şenyaşar, katliamı yapanların iktidarın arkasına saklandığını belirtti.  
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 611’inci gününde sürüyor. Aile, soğuk havaya rağmen Pirsûs’tan gelerek,
nöbet eylemini sürdürdü.
‘DAVAMIZ İNSANİDİR’
Benzer haberler
Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, “Davamız Türk ve Kürt meselesi değildir. Davamız bir parti meselesi değildir. Davamız tamamıyla insanidir. İnsan olan herkesin buna sahip çıkması gerekiyor” dedi. Hastanede yapılan saldırıya dair hazırlanan iddianameye değinen Şenyaşar, iddianamede kamera kayıtlarının olmadığını söyledi. Şenyaşar, ortada bir insanlık suçu olduğunu belirterek, suçluların cezalandırılmasını istedi. Kış mevsimine rağmen annesinin nöbeti sürdürmekte ısrarcı olduğunu belirten Şenyaşar, “Anne ‘adalet sağlanmadan, tutuklu oğlum serbest kalmadan ben bu adliye önünden ayrılmayacağım’ diyor. Bizim taleplerimiz tamamıyla hukukidir. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Adalet sağlanmadan bu adliyenin önünden ayrılmayacağız” dedi.
AKP TAVRINI KOYMALI
Katliamı yapanların iktidar partisinin arkasına saklandığını ifade eden Şenyaşar, AKP’nin bu konuda net tavır almasını istedi. Şenyaşar, “Onurlu olan bütün insanlar bu talebe sahip çıkmıştır. AKP bu konuda net tavrını ortaya koymadan Urfa halkının içine çıkamaz. Bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir