Ferit Şenyaşar: AKP’lilerin Urfa’da halkın içine çıkacak yüzleri yok

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, “AKP milletvekilini koruduğu müddetçe oy kaybedecektir. Urfa’da halkın içine çıkacak yüzleri yoktur” dedi.
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 616’ncı gününde.
Nöbeti annesi ile başlattıkları adliye binası önünde konuşan Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbetlerinin ikinci yılına yaklaştığını belirterek, “Davamız ile ilgili adalet sağlanmadığı için Suruç’ta hastanede katliamı yapanlar, yine Suruç’ta iki kişiyi evlerinin önünde katlettiler” dedi.
AKP içinde birçok milletvekilinin kendilerini aradığını ve var olan durumdan duydukları rahatsızlığı kendilerine ilettiğini kaydeden Şenyaşar, “Vicdanen bizim yanımızda olduklarını dile getiriyorlar. Peki, bu katliamı yapan ve organize eden milletvekilini kim koruyor? AKP, bu milletvekilini koruduğu müddetçe oy kaybedecektir. Urfa’da halkın içine çıkacak yüzleri yoktur” diye konuştu.
‘ADALET BİRGÜN HERKESE LAZIM OLACAK’
Davaların geldiği aşamaya dikkat çeken Şenyaşar, “4 yıldır Şanlıurfa’daki savcılar, kullanılamaz hale getirilen iki ambulansın hesabını kimseye soramıyor. Fakat adalet talebimizin yazılı olduğu pankarta kamu duvarına değdiği gerekçesiyle onlarca kez el konuldu. Ortada açık bir hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Annemle beraber her gün adliye önüne geliyoruz. Pankartımız arkamızda asılıdır. Talebimiz adalettir. Bu adalet talebi bir gün herkese lazım sözümüz devam ediyor. Hukuk sınırları çerçevesinde adalet gelene kadar adliye önünde nöbetimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 /Mezopotamya Ajansı/
İlginizi çekebilir