Ferit Şenyaşar: Adalet arayan anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak?

Erdoğan’ın “Benim şimdi helalleşme noktasında, böyle bir sıkıntı varsa tabii ki her an her zaman helalleşmeye açığım” yönündeki cümlelerini hatırlatan Ferit Şenyaşar, “Emine anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak?” diye sordu.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 570’inci gününe girdi. Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürürken; Ferit Şenyaşar, bugün de Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı. Şenyaşar, adliye binası önünde bulunan beton bloklara “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankart astı.
Ferit Şenyaşar, adalet taleplerini yenileyerek herkesten mücadelelerine destek olmasını istedi. Adalet Nöbeti’nin sürdüğünü belirten Ferit Şenyaşar, “Annemin adalet nöbeti devam ediyor. Anne adalet istiyor. 2 oğlu ve eşi devlet hastanesinde katledildi, bir oğlu da 4 yılı aştı tek kişilik hücrede tutuluyor. Anne bu şartlar altında evde oturamıyor. Bu sebeple hasta haliyle adliye önüne gelmek zorunda kalıyor” dedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün gece katıldığı bir televizyon programında, sarf ettiği “Benim şimdi helalleşme noktasında, böyle bir sıkıntı varsa tabii ki her an her zaman helalleşmeye açığım” yönündeki cümlelerine değinen Şenyaşar, “Anne defalarca yetkililere buradan seslendi ve ‘adaleti sağlayın’ dedi. Yetkililer helalleşmekten bahsediyor. Bu anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak? Annenin talebi milyonların talebi. Anne adalet istiyor. Önümüzde bir seçim var. Adalet sağlanamazsa her yerde miting alanlarında annenin talebi haykırılacak. Anne hasta, tedavi olması gerek. İnsan olan bu çağrıya kayıtsız kalmaz” ifadelerini kullandı.

 

/ MA /

İlginizi çekebilir