Ferhat Tunç’un ‘Kayıp Şarkılar’ Albümü Yayınlandı 

Sanatçı Ferhat Tunç, “Memleketçe” adlı albümünün ardından bu kez çok farklı bir çalışmayı dinleyicileriyle buluşturuyor. Tunç, daha önce yayınlanmamış eserlerini, “Kayıp Şarkılar” adlı bir albümde topladı.

Albüm YouTube, iTunes ve Spotify başta olmak üzere bugün itibariyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Kırk yıllık sanat hayatına sığdırdığı albümlerinin yapım aşamasında tamamlanmış ancak farklı nedenlerle albümlerde yer bulamamış şarkılardan birçoğu, artık kullanılmayan makaralı kayıt bantlarından elde edilerek albüme dönüştürüldü. Stüdyo ortamında yapılan bir çalışmayla yayınlanabilir hale getirilen şarkıların aranjesinde, Osman İşmen ve Oğuz Abadan gibi müzik dünyasının önemli aranjörlerinin imzaları var.

Albümde yer alan ve farklı yıllara ait eserlerin müzikal altyapısındaki zenginlik ilk dikkat çeken detaylardan biri. İstanbul senfoni orkestrasıyla birlikte birçok tanınmış müzik ustasının izine rastlamak mümkün. Perküsyon’da Okay Temiz, Ney’de Ercan Irmak, Davulda Cezmi Başegmez, Gitarda Erdem Sökmen, Bas gitarda Eylem Pelit ve daha birçok usta isim katkı sunmuş. Çoğunluğu sanatçının kendisi tarafından bestelenmiş olan şarkıların sözleri, Nazım Hikmet, Vedat Türkali, Muzaffer Oruçoğlu, Yılmaz Odabaşı, Ahmet Can Akyol ve Arkadaş Zekeriya Özgen’in imzasını taşıyor. Albümün ismi onlarca albüm, yüzlerce eser arasında kayıp bir hazine gibi bir yerde duran şarkıların, kendi özgürlüğüne kavuşmasını andıran bir heyecana sahip.

Albümde çok bilinen ve geleneksel olan iki farklı eser de yer bulmuş. On beş eserden oluşan albüm, sanatçının 40 yıllık müzik serüveninde, dinleyicilerinin kalbinde ve müzikal tarihimizde 27. Albüm olarak yerini almış bulunuyor.

 

İlginizi çekebilir