FEDA: Yardım çalışmalarının engellemesini ve kayyum atanmasını şiddetle reddediyoruz!

FEDA: “Doğal afeti soykırıma dönüştüren, kendi mutlak iktidarı için fırsata dönüştürmek isteyen Yezit zihniyetine karşı mücadelede daha kararlı olacağımızı belirtiyoruz”

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, HDP ve yöre derneklerinin Maraş’ın Pazarcık ilçesinde kurduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne Pazarcık Kaymakamlığının el koymasına tepki gösterildi. Açıklamada, “Doğal afeti soykırıma dönüştüren, kendi mutlak iktidarı için fırsata dönüştürmek isteyen Yezit zihniyetine karşı mücadelede daha kararlı olacağımızı belirtiyoruz” ifadeleri yer aldı.
FEDA, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamamada  şu ifadelere yer verdi:
„Maraş- Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 11 ili, onlarca İlçe ve binlerce köy ve mahallede büyük yıkıma neden olan depremler de, on binlerce insanımız yaşamını yitirmiş, yüz binlercesi yaralanmış ve hala enkaz altında on binlerce insanımızın olduğu söyleniyor. Milyonlarca insanımızın evi yıkılmış, ağır kış koşullarında barınma, ısınma, yiyecek, içecek sorunu ile baş başa kalmışlardır.

„Türkiye’de ki vicdanlı toplum kalan halkın imdadına yetişmiştir!“

Yaşanan bu kaos ortamı,  depremim üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hala büyük ölçüde devam etmektedir. Bir taraftan devam eden artçı depremler diğer taraftan da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren canlarımızı kurtarmayan ve yardım ulaştırmayan devlet, Avrupa ve Türkiye’ de Alevi Kurumları başta olmak üzere, Kürt toplumu, HDP, Sol- Sosyalist ve demokrasi güçleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile Türkiye’de ki vicdanlı toplum kesimleri enkaz altında kalan halkın imdadına yetişmiş, ilk günden itibaren tüm yaşam malzemelerini yetiştirmiş, gece- gündüz demeden, enkazdan ve kışın dondurucu soğuğundan halkı kurtarma mücadelesini vermişlerdir.
Alevi Cem evleri , yardımların toplandığı ve topluma dağıtıldığı, sıcak çay, çorba ve yiyeceklerin sunulduğu afet yardım merkezi gibi çalışmış, devletin ulaşamadığı bölge, köy ve mahallelerden gelen imdat çağrılarına her türlü yardımları ulaştırıp, bu zor zamanda darda kalan tüm depremzedelere Xizir gibi yetişmişlerdir.

„Yardımlara zorla el koymuş, yardım çalışmalarını engellemiş ve kayyum atamıştır.“

Devlet güçleri bu kurum ve gönüllü çalışanlara teşekkür edeceğine, halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacağına, yaşanan büyük felaketin sebebi olmuş, yine bildik ceberut saldırganlığı ile canlarımızın büyük fedakarlıkla sürdürdükleri yardım ve dayanışmayı engellemenin her tür yoluna başvurmaktan geri durmamıştır. Depremzedeleri ayrıştıran, onların yoksunluklarını ve çaresizliklerini fırsata dönüştürmek isteyen devlet, en son olarak toplum nezdinde büyük bir sempati, sığınma ve güven adresi haline gelen demokratik toplum yardım merkezlerini basmış, yardımlara zorla el koymuş, yardım çalışmalarını engellemiş ve kayyum atamıştır. Bu Yezit zihniyetini ve uygulamalarını lanetliyor, şiddetle reddediyoruz.
FEDA olarak bu ırkçı, inkârcı zihniyete karşı halklarımızın ve canlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Avrupa’ da ve Türkiye’deki Alevi kurumları olarakta bundan sonrada canlarımızla her koşulda dayanışmaya devam edeceğiz. Doğal afeti soykırıma dönüştüren, kendi mutlak iktidarı için fırsata dönüştürmek isteyen Yezit zihniyetine karşı mücadelede daha kararlı olacağımızı belirtiyoruz.
Kayyum Düzenine Hayır!
Dayanışma Yaşatır!
İlginizi çekebilir