​​​​​​​Evîn Cuma: Saldırılar durdurulmazsa insani bir felaket yaşanacak

Cizre Bölgesi İnsan Hakları Örgütü üyesi Evîn Cuma , Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ile yurttaşları, altyapı ve hizmet kurumlarını hedef almasının savaş suçu olduğunu söyledi. Cuma, bu saldırıların durdurulmaması halinde bölgede insani bir felaketin yaşanacağı uyarısında bulundu.

Evîn Cuma Hawar Haber Ajansı (ANHA) için verdiği röportajda şunları belirtti:

“Türk devletinin saldırıları, bölgelerdeki yurttaşları, yaşam merkezlerini, altyapı ve hizmet kurumlarını hedef alıyor. Hastaneler ve enerji merkezleri de hedef alınıyor. Bu saldırılarda Türk devleti savaş suçu işliyor ve insan haklarını ihlal ediyor. Çünkü  sivil insanları hedef alıyorlar ve onların tüm yaşam kaynaklarını kesiyor.”

Benzer haberler

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası…

Madımak’da iki kızı yakılan Yeter Sivri hayatını…

’Türk devleti yargılanmalı‘

Cizre İnsan Hakları Örgütü’nün Türk devletinin işlediği suçları yakından izlediğini belirten Evîn Cuma, “Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerinde bulunan hukukçular, avukatlar ve aktivistler aracılığıyla bu suç ve saldırıları sürekli izliyor ve belgeliyoruz. Her olay ve saldırı için özel bir dosya hazırlanır, uluslararası hukuk kurumlarına bu suçların gerçeğinin duyurulması ve Türk devletinin işlediği suçlardan dolayı yargılanması için gönderiliyor…“

Uluslararası güçlerin sessizliğini eleştiren Evîn Cuma , bu suçun birçok medya kuruluşu, aktivist ve hukukçular tarafından belgelendiğini ancak bu sessizliğin devam ettiğini söyledi. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik suçlarını sürdürmesinin nedenlerinden birinin de bu sessizlik olduğuna dikkat çekti.

Evîn Cuma son olarak, “sorumlu tarafları ve insan hakları örgütlerini bu saldırıların durdurulması için Türk devletine baskı yapmaya çağırdı. Ayrıca bu saldırıların durdurulmaması halinde bölgede bir insanlık felaketinin yaşanacağı“ uyarısında bulundu.

İlginizi çekebilir