ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü tutuklandı

İstanbul ve Eskişehir’de gözaltına alınan 23 kişinden aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun ve ETHA editörü Nadiye Gürbüz’ün de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
İstanbul ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine 30 Nisan’da polis baskın düzenledi. Baskında İstanbul adayı Burcu Ayyıldız, Eskişehir adayı Müslüm Koyun ve İzmir adayı Meryem Yıldırım, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Nadiye Gürbüz, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin de içinde yer aldığı 23 kişi gözaltına alındı.
KİMYASAL SİLAH KULLANIMINA TEPKİ SUÇ!
Gözaltına alınanlar dün savcılıkta ifadeleri alınmak üzere İstanbul ve Eskişehir adliyelerine sevk edildi. İstanbul’da gözaltına alınanlar katıldıkları basın açıklamaları, yürüttükleri siyasi faaliyetler ve Türkiye’nin Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik saldırılarda kullandığı kimyasal silah sonucu HPG’lilerin katledilmesine tepki göstermek amacıyla yaptıkları açıklama ve eylemler suçlama konusu yapıldı. Avukatlar, soruşturmaların temelinde kimyasal silah kullanımına gösterilen tepkiler olduğunu söyledi.
Daha sonra savcılık, 13 isim hakkında tutuklama talep ederek, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
GENEL BAŞKAN, GAZETECİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYI TUTUKLANDI
Hakimlik, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Gürbüz, Kalender Polat, Sinem Çelebi, Adnan Özcan, Selvinaz Göçmez hakkında tutuklama kararı verdi.
Eskişehir soruşturmasında da benzer suçlamalar yöneltildi. Savcılıktan hakimliğe sevk edilenlerden Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adayı Müslüm Koyun hakkında tutuklama kararı verildi.
Diğer isimler ise adli kontrol ve ev hapsi şeklindeki ceza uygulamalarıyla serbest bırakıldı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir