Eskişehir’de Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto eden kadınlar ifadeye çağrıldı

Eskişehir’de  İran’da ahlak polisi tarafından 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto eden kadınlar ifadeye çağrıldı. Eyleme katılan avukat Pınar Çelik “Bir de eylemi cuma günü yaptık, pazartesi hemen ifadeye çağrıldık. Bu da konu kadınlar olunca savcılığın nasıl hızlı davrandığını gösteriyor” dedi.

Eskişehir’de 22 Eylül’de,  Kadın Savunma Ağı’nın çağrısıyla kadınlar Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek İran’da ahlak polisi tarafından 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin öldürülmesi protesto etti.

Amini’yi andıkları için ifadeye çağrıldılar

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık’ın haberine göre, Amini’yi anma amacıyla siyah bez yakan kadınlardan ikisi bugün polis tarafından aranarak ifadeye çağrıldı. Kadınlara yöneltilen suçlama ise ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’.

“Herkes kadınların mücadelesine destek veriyor”

Benzer haberler

Rapor: Çin, Avrupa’da yasadışı faaliyet yürütüyor;…

Avrupa Birliği Zirvesi başladı

İfadeye çağrılan kadınlardan avukat Pınar Çelik, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Siyah bez anmayı ifade eder. Eylemimize benzer eylemler tüm dünyada yapıldı. Hiçbir sorun çıkmadı. Kaldı ki bizim eylemimize İranlı kadınlar dahi katıldı, bize teşekkür ettiler.

Bizim, halkın bir kesimini aşağılama gibi bir durumumuz asla olamaz. Mümkün değil. Herkesin Amini ve kadınların mücadelesine destek verdiğini düşünüyorum.

“Cuma eylem yapıldı pazartesi ifadeye çağrıldık”

Bir de eylemi cuma günü yaptık, pazartesi hemen ifadeye çağrıldık. Bu da konu kadınlar olunca savcılığın nasıl hızlı davrandığını gösteriyor. Fakat biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz, kadınların sesini duyuracağız.”

/ t24 /

İlginizi çekebilir