Erzin’de 14 yaşındaki Fidan Tunç’un ölümüyle bir kişi gözaltına alındı

Erzin’de kaybolduktan 5 gün sonra narenciye bahçesinde cansız bedeni bulunan 14 yaşındaki Fidan Tunç’un ölümüne ilişkin bir kişi gözaltına alındı. İlçede Suriyelilerin evlerine saldırıldı.

Hatay’ın Erzin ilçesinde 3 gün önce ağaca asılı şekilde cansiz bedeni bulunan 14 yaşyındaki Fidan Tunç’un ölümüyle ilgili Erzin’de bir kişi gözaltına alındı.

Urfa’dan Hatay’ın Erzin ilçesine tarım işçisi olarak giden 14 yaşındaki Fidan Tunç, 5 Kasım’da kayboldu. 5 gün sonra ilçenin Karahöyük mevkisi Botaş yolu üzerindeki bir narenciye bahçesinde ağaca asılı şekilde cansız bedeni bulunan bulunan Tunç’un intihar ettiği iddia edildi.  Adana Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) 10 Kasım’da otopsisi tamamlanan Tunç’un cenazesi, ailesine teslim edilerek, Urfa’nın Suruç ilçesinde toprağa verildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tunç’un ölümüne ilişkin soruşturma başlatılırken, soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Suriyeli olması ilçede gerginliğe neden oldu. İlçe halkı, Suriyelilerin yaşadıkları evlere saldırırken, bir çok Suriyeli evini terk etmek zorunda kaldı. (Hatay/MA)

İlginizi çekebilir