Eroğan: Biliyorum beni soğana patatese kurban etmezsiniz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da düzenlediği mitingde, „Ben biliyorum, evelallah sizler ne soğana ne patatese, liderinizi kurban etmezsiniz” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlerle hedef alan Erdoğan, „Giresun Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun bugün Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, evelallah sizler ne soğana ne patatese, liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun, kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacak. Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz“ diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

„Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz. Giresun bizimle olduğu müddetçe her engeli aşarız. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. Sadece sizin oy kullanmanız önemli değil, arkadaşınızı komşunuzu sandığa götürerek bize oy kullanmasını sağlamanız lazım.

Aksi takdirde FETÖ’cü hainler gelir yeniden çocuklarınızı elinizden alır. Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar’da bulduğumuz petrol çukurunun üzerine beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar. Diyarbakır’da, cezaevinde olan Selo var ya, Kürt kardeşlerimizi sokağa döktü. Gelince onu çıkaracağız diyor. Selo ne yaptı diyor daha ne yapacak. 51 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler. Bunun suçu ne diyorlar. Daha ne olacak bay bay Kemal. Kandil’den selam geliyor bay bay Kemal’e, ‚desteğimiz onunla‘ diyorlar. Kürt kardeşlerimizin bunlarla bir benzerleri yok. Bunların dini ezanı, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Benim Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açar mı. Kürt kardeşlerim Kandil’dekilere bakmasınlar. Kürt kardeşlerimi çok aldattılar, hala da aldatıyorlar. Bu oyunu 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız?

“Refah kaybını telafi ediyoruz”

20 yıl önce şu sahil yolu var mıydı? Samsun’dan çık taa Hopa’ya kadar böyle bir yol yoktu. Görüyorsunuz enflasyon her ay düşüyor. İnşallah her ay bu şekilde devam edecek. Çalışanlarımız ve emekliklerimizin maaşında yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

„Cumhur İttifakı olarak LGBT’ye karşıyız“

Bana diyorlar ki yav sen bu bay bay Kemal’le niye bu kadar uğraşıyorsun. Yav adam sürekli yalan söylüyor nasıl uğraşmayayım. Hiç olmazsa belki doğru konuşmaya başlar. Aslında bizim bu zatın da masasındaki şahıslarla da bir derdimiz yok. Davos’ta IMF ile bir görüşme yapıyoruz bu görüşmede IMF’nin başındaki zat diyor ki ‘böyle böyle siyasi kararlara müdahil oluyorsun.’ Ben dedim ki bak başkan siz alacağınızı tahsil ediyor musunuz? O zaman 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Alıyoruz dedi. Sen alacağını alacaksın ama Türkiye’yi ben yönetirim sen karışamazsın. 2013’e kadar biz IMF’ye olan borcumuzu ödedik. 2013’ten sonra biz IMF ile ilişkimizi kestik. Bu CHP ne diyor? Otellerin odasında, bir tane adamı var onun, IMF’nin temsilcileriyle aynı zamanda İyi Parti’den de bir tanesi, eski merkez bankasından, birlikte onlarla görüşüyorlar. Bize de akıl vermeye kalkıyorlar. IMF’den borç alın diye. Asla dedik. Bizim için IMF bitmiştir, biz bize yeteriz. Yeter miyiz? Yettik mi? Onlara da kalmadık, bizim Merkez Bankamızın şu andaki döviz rezervi o zaman 27,5 milyar dolardı. Şimdi ise 115 milyar dolar. Bakın nereden nereye. Şimdi daha da artacak. Bizim derdimiz onların temsilcisi olduğu zihniyet ile. Bu zihniyet cumhuriyetimizle hesaplaşmak isteyen zihniyettir. Bu zihniyet Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan zihniyettir. Ne diyor terör örgütünün temsilcileri, 100 yıllık kazanımlarını değiştireceğiz. Ve bunlarla beraber yürüyor bay bay Kemal. Bu zihniyet milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığına husumet besleyen zihniyettir. Bu zihniyet. Biz LGBT’ci değiliz, biz LGBT’ye karşıyız. CHP LGBT’yi, İyi Parti LGBT’ci, HDP LGBT’ci. Cumhur İttifakı olarak biz LGBT’ye karşıyız. Çünkü bizim için aile kutsaldır.”

 

 

/rd/

İlginizi çekebilir