Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı: 3 IŞİD üyesi suikast için Türkiye’ye gelmiş; çalışmalarımıza 2-3 aya kadar ara vermemizde fayda var

Ermeni Vakıflar Birliği (ERVAP) ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Ermeni cemaat başkanlarının bulunduğu bir gruba attığı mesajda “Moralinizi bozmak istemem fakat aldığım duyumları size iletmek zorundayım. Askeri eğitim almış üç DEAŞ militanı ülkeye giriş yapmış” dedi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Şirinoğlu, mesajın devamında, “Amaçları ruhani ve sivil liderlere ses getirecek suikast girişimi. Bu nedenle toplu kültürel gösterilere okullara dikkat etmemiz lazım. İmkân dahilinde tedbirimizi alalım. Cemaatleri ilgilendiren etkinliklere 2-3 aya kadar ara vermemizde fayda var. Bu nedenle 6 Şubat’taki toplantımızı iptal ediyorum. Bu zaman zarfında tüm dernek faaliyetlerini de kişiler yakalanana kadar yapmamanızı tavsiye ederim” diye konuştu.

Benzer haberler

Şirinoğlu, söz konusu mesajı cemaat başkanlarına kendisinin attığını doğrulayarak, “Dün Emniyet bana verdiği koruma sayısını arttırdı. Söz konusu saldırı bilgisi korumalarıma verilmiş. Şu an 4 ayrı korumam var. Ben tedirgin değilim. Devletimiz gereken önlemi almıştır. Bu kişileri yakalar. Üzüldüğüm şey uyardığım cemaat liderlerinin bunu yayması. Cemaat başkanlarına attığım mesajımın devamında ‘ortalığı paniğe vermeyin. Etkinlikleri domuz gribi vs var diyerek erteleyin’ dedim” ifadesini kullandı.

 

/t24/

İlginizi çekebilir