Erkek milletvekilleri meclise topuklu ayakkabıyla girdi: Amaç kadına şiddete dikkat çekmek

Kanadalı erkek milletvekilleri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoya topuklu ayakkabıyla geldi.

Kanada’da Türkiye’de bir örneğini görmenin neredeyse imkânsız olduğu bir eyleme imza atıldı. Erkek milletvekilleri parlamentoya topuklu ayakkabılarla girdi.

Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, 20 Nisan’da Kanadalı erkek milletvekillerinin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoda pembe topuklu ayakkabı giydiği görüntüleri paylaştı.

Bakan Alghabra, “Artık dikkatinizi çektiğime göre, kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, her biçimiyle karşımıza çıkıyor. Benden başlayarak erkeklerin, eylemlerimizin ve sözlerimizin sonuçlarının farkında olması ve etrafımızda kadınlara alan yaratmak için daha iyisini yapması gerekiyor” dedi.

“ERKEKLERİ EĞİTMEK ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI”
Kanada Aile Bakanı Karina Gould ise “Erkekleri ve erkek çocukları eğitmek çözümün bir parçası. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirmek, hepimizin sorumluluğu” dedi.

FARKLI GÖRÜŞLER
Söz konusu görüntüler, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları milletvekillerinin ‘farkındalık yaratma çabasının’ önemine dikkat çekerken, bazı kullanıcılar ise bu eylemin ‘yüzeysel bir jest’ olduğunu söyledi.

Alghabra’nın paylaşımına yorum yapan bir kullanıcı, “Kadınlar, takım elbiseli bir grup yetişkin erkek topuklu ayakkabılarıyla dolaştığı için kendini daha güvende hissediyor. Öyle mi? Bunu neden daha önce yapmadığımızı merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise “Erkeklerin topuklu ayakkabı ile yürümesi kadına yönelik şiddeti durdurmak adına nasıl bir teşvikte bulunabilir?” diye sordu.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir