Ergani: Katıldığı basın açıklamaları nedeniyle Ceylan Aslan için 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Ergani: Belediye Meclis üyesi Ceylan Aslan hakkında, katıldığı basın açıklamaları nedeniyle 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Ergani Belediye Meclis üyesi Ceylan Aslan hakkında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine dair yapılan basın açıklamaları, toplantılar, eylem ve etkinlikler ile partisinin düzenlediği eylem ve etkinliklere katılmak gerekçeleriyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Aslan’ın katılmadığı duruşmada avukatı Zilan Doğru hazır bulundu. Mütalaa veren iddia makamı, Güven için yapılan eylemlere dair valiliğin yasak kararı bulunduğunu, Aslan’ın bu eylemlere ve düzenlenen başka eylem ve etkinliklere “örgüt çağrısıyla katıldığını” savundu.
Benzer haberler

Polis DEM Parti Batman İl binasına baskın düzenledi

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Söz konusu gerekçelerle Aslan’ın “örgüt ile hiyararşik ilişki içinde olduğu, örgütle organik bağı olduğu, örgütün amacı doğrultusunda bilerek isteyerek hareket ettiği“ iddia edildi. Aslan’ın “örgüt üyeliği” ve “gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Mahkeme, mütalaaya karşı ek savunma talebini kabul ederek, duruşmayı 27 Eylül’e erteledi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

 

İlginizi çekebilir