Eren Keskin: Dünden beri tehdit alıyoruz, telefonlarımız insanlara nasıl dağıtıldı?

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Taksim’deki bombalı patlamanın ardından tehdit aldığını açıklayarak, “Bizim telefonlarımız nasıl insanlara dağıtıldı? Biz dün geceden beri sürekli tehditler alıyoruz. Bunun üzerine gideceğiz. Bu çok korkunç bir şey” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, avukat Jiyan Tosun’un İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından Zafer Partili Adem Taşkaya tarafından “saldırının faili” iddiasıyla sosyal medyada hedef haline getirilmesine tepki gösterdi.

Keskin, İHD olarak kendilerinin de dün geceden beri tehdit aldıklarını açıkladı.

Artı TV’ye konuşan Keskin, “Her şeyden önce sivil yurttaşları hedef alan bu tür eylemler insan hakları savunucuları tarafından her zaman kınanır, protesto edilir. İHD olarak bu eylemi de kınadık. Anlaşılması mümkün olmayan bir eylem tarzı” dedi.

‘GECEDEN BERİ TEHDİT ALIYORUZ’

Keskin, “Adem Taşkaya tarafından Jiyan Tosun isimli arkadaşımız hedef gösterildi. Jiyan Tosun bir insan hakları avukatı ve aynı zamanda kayıp yakını. Zaten o sırada karakolda müvekkilleri ile görüşüyor. Bu haber nasıl yapıldı, bizim telefonlarımız nasıl insanlara dağıtıldı? Biz dün geceden beri sürekli tehditler alıyoruz. Bunun üzerine gideceğiz. Bu çok korkunç bir şey” ifadelerini kullandı.

‘AÇIK NUMARALARLA ARAYIP TEHDİT EDİYORLAR’

Zafer Partili Taşkaya için “Bu paylaşımı yaptı ve sildi ama bu paylaşım yayıldı” diyen Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Ama biz buna karşı itirazımızı belirtemedik. Twitter’in, sosyal medyanın kesilmesi bizim söz söyleme hakkımızı elimizden aldı. Bunun hesabını kim verecek? Biz tabii ki üstüne gideceğiz, suç duyurusunda bulunacağız.

Açık numaralarla beni arayıp tehdit ediyorlar. Bu kadar da kendilerine güveniyorlar. Tehditler devam ediyor. Örgütlü bir saldırı var. Bunu kim yapıyor çok belli. Zafer Partisi bize göre şiddet örgütü ve bunu özgürce yapabilmeleri çok korkunç bir şey.”

Kaynak: Kronos

İlginizi çekebilir