Erdoğan’dan Yunanistan’a tehdit: Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz!

AKP Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı tehdit etti: Erdoğan, „Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz“ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST 2022’de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında „Türkiye’nin gerçeği de ihtiyacı da Teknofest kuşağıdır. Her kim, bu gençliğe bakıp ülkesinin ve milletinin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa dönüp kendi zihnini, gönlünü sorgulasın“ diye konuştu.

Erdoğan açıklamasında, „Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Aksi taktirde emin olun bizi Suriye’den de, Ukrayna’dan da, Bosna’dan da beter ederler“ dedi.

„Son çeyrekte 7,6 büyüdük“ diyen Erdoğan, „Türkiye şu anda büyümede ikinci sırada. Böyle bir gidişimiz var. Hani diyorlar ya ‚Çılgın Türkler‘. Yanılmadınız. Şimdi sizi yanıltıyoruz. Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor“ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, „Bu FETÖ değil mi başörtü için ‚Teferruat‘ diyen. Hoca diye geçin, başörtüsüne teferruat de. Şimdi Pensilvanya’da. Kimin beslemesi? ABD’nin“ dedi.

„Kimin dost, kimin de karşımızda olduğunu iyi bilmemiz lazım“ ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: „Şu anda bu Amerika, Dedeağaç’a, Yunanistan’a silahları gönderiyor mu, uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300’lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, bak tarihe bak. Tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır!“

„Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var; İzmir’i unutma“ diyerek devam eden Erdoğan, „Aynı Türkiye şimdi kimi alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de üzerine çıkan başarılarıyla kendini kabul ettiriyor. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz“ dedi.

/BirGün/

İlginizi çekebilir