Erdoğan’dan, Kılıçdaroğlu’nun “Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” duyurusuna 1 milyon TL’lik tazminat davası

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs’ta Meclis’te yaptığı konuşma ve aynı gün “Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” diyerek duyurduğu “ABD’ye kaçmak için paravan bir vakıf kurdu” sözleri nedeni ile 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

“Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” diyerek duyurdu

Benzer haberler

Rapor: Çin, Avrupa’da yasadışı faaliyet yürütüyor;…

Avrupa Birliği Zirvesi başladı

CHP lideri Kemal Kılıçdarıoğlu geçtiğimiz günlerde “bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” diyerek duyurduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD’ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu, bu vakıfa ENSAR Vakfı ile TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetmiş ve birkaç yüz kişi için “kaçış planı” organize edildiğini söylemişti.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu’na vakıflar aracılığıyla yurt dışına para kaçırıldığı iddiaları nedeniyle toplam 1 milyon TL’lik tazminat davası açıldığını duyurdu.

Erdoğan, başka davalardan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı 250 bin TL’yi de TÜRGEV ve ENSAR Vakfı’na bağışladığını söylemişti. TÜRGEV ise Erdoğan’ın bağışını, Kılıçdaroğlu’nun “para aktarılıyor” diyerek isim vermeden işaret ettiği ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na gönderme kararı almıştı.

İlginizi çekebilir