Erdoğan’a ‚lağım faresi‘ diyen Alman siyasetçi için suç duyurusu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ‚lağım faresi‘ diyen Alman Federal Meclis Başkan Vekili Kubicki hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatı Mustafa Kaplan, haftalık haber dergisi Der Spiegel’in duyurduğu iddiayı doğruladı.

Avukat Kaplan, seçim kampanyası sırasında konuşan Kubicki’nin kullandığı ‚lağım faresi‘ ifadeleri için Hildesheim Savcılığın’a hakaret ve iftira davası açılması istemiyle başvurdu.

Alman haber ajansı dpa’nın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kubicki, suç duyurusu nedeniyle endişeli olmadığını söyledi.

Avukattan ‚bilinçli hakaret‘ suçlaması

DW Türkçe’ye konuşan Erdoğan’ın avukatı Mustafa Kaplan ise Kubicki’nin müvekkili hakkında kullandığı ifadelerin açıkça hakaret içerdiğini belirterek, „Sayın Kubicki deneyimli bir siyasetçi, ünlü bir hukukçu ve aynı zamanda Federal Meclis’in de başkan yardımcısıdır. Bu sözlerinin hakaret, hakaretin de suç olduğunu bilecek donanımdadır. Bilinçli olarak hakaret etmiştir ve bunun hukuki bedelini ödemelidir“ dedi

Ne olmuştu?

Alman basını, seçim kampanyası sırasında konuşan Kubicki’nin Erdoğan için ‚lağım faresi‘ ifadesini kullandığını belirten haberler yaptı. Kubicki konuşmasında Berlin yönetimini, „bir sonraki mülteci dalgası ihtimali“ konusunda uyarırken, „bu durumu Türkiye’nin tetikleyecebileceğini“ savundu.

Bu sözlerin ardından Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’u bakanlığa çağırarak konuyla ilgili Ankara’nın tepkisini iletti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de ‚hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz‘ açıklamasında bulundu.

İlginizi çekebilir