Erdoğan, Fethullah Gülen için ”Bu adamı Biden saklıyor” dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’yi Gülen yapılanmasına destek vermekle suçlarken, Fethullah Gülen için ”Bu adamı Biden saklıyor” dedi. 

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi için gittiği Özbekistan’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuzey Kıbrıs’ın teşkilata gözlemci üye olarak katılmasını değerlendiren Erdoğan, ”KKTC’yi dünyaya tanıtma konusunda bir sarmal oluşturmalıyız. Bir devlet olarak tanınması için çalışma başlatmalıyız” dedi.

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

Gülen yapılanmasıyla mücadeleye değinen Erdoğan “Şu anda bunlara kim sahip çıkıyor? Başta Yunanistan. Kaçıp Yunanistan’a gidiyorlar, kaçıp Avrupa’ya gidiyorlar. Hep buralara kaçtılar; Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Amerika’da yaşıyorlar. Ve bu adamı Amerika saklıyor. Kim saklıyor? Biden saklıyor. Kendilerine Pensilvanya’da devasa bir kâşâne verdiler, orada bu adam yaşıyor. Bana terörün merkezi neresi diye sorarsanız; işte ben size şu anda bunu söylerim” diye konuştu.

daha farklı tahayyül ediyordum ama girdikten sonra çok daha farklı yaşamaya başladım. Tabii bunlar ne demeye başladılar? “Bunlar İtalya’da üretiliyor” dediler. Yani bu kadar da ahlaksızlar.” diye konuştu.

Kaynak: bbc.com

İlginizi çekebilir