Erdoğan, ‘AKP kapatılacak’ diyen Ahmet Şık’ı hedef aldı: Teröristin tekidir, kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak” diyen TİP Milletvekili Ahmet Şık’ı hedef aldı. 

Erdoğan “Bu zat zaten teröristin tekidir. Onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter, ne bizleri bu noktada mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu’nun  önceki gün yaptığı “KHK’lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz” açıklamasına da tepki gösterdi; “Şu anda KHK ile ilgili olarak bir şeyler bekleyen vatandaşı aldatmaktır.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, cuma namazını Çengelköy Kerem Aydınlar Camisi’nde kıldı.  Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok, kendisine milletin verdiği yetki yok. Türkiye bir hukuk devleti. Siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının yetkilerini, haklarını kullanıyorsun? Ben şu anda yargıyım hem hakimimi savcıyım gelince bunların hepsini serbest bırakacağım anlamına geliyor. Böyle bir yetkin olmadığına göre bu milleti, kusura bakmayın tamamen ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir. 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan.

Kılıçdaroğlu’nun Teknofest ziyareti

Kendi milletvekilinin kalkıp SİHA’ları terör örgütleriyle mukayese ettiklerini bilmiyor bile. TB2, TB3 nedir diye soruyor. Haberi yok. İHA hakkında dersini de iyi çalışmamış. Nasıl olduysa Samsun’a uğrayıverdi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın ”AKP kapatılacak” sözü

Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir.

NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı

Yunanistan’ın NATO içerisinde kıymeti yok. Türkiye varsa NATO güçlüdür. Yunanistan’ın NATO’ya olumsuz bir yaklaşım sunması, Türkiye-NATO ilişkilerini zayıflatmaz.”

 

/ T24/

İlginizi çekebilir