Erbil’de Doğu Süryani Kilisesi törenle hizmete açıldı

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkenti Erbil’de Doğu Katolik Süryani Kilisesi Partiği’nin yeni karargahı ve yeni kilisesi törenle hizmete açıldı. Törene, KDP Lideri Mesud Barzani, Doğu Kutsal Apostolik Katolik Asuri Kilisesi Patriği Mar Awa Royel, Kürdistan Bölgesi hükumeti yetkilileri de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mesud Barzani, “Bugün sizlerle birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu, yüz yıl önce iki büyük şehit olan Şeyh Abdulselam Barzani ve Mar Şamun arasında kurulan, o dönemde bir arada yaşamanın ve kardeşliğin temellerinin atıldığı tarihi ilişkinin bir nişanıdır” dedi.

“Bir ülkede herkesin kardeşçe birlikte yaşamasından daha güzel ve hoş birşey yoktur” diyen Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Önemli olan hepimizin Allah’a ibadet etmesidir. Bu kültürün bütün din, millet ve inançlarıyla bütün Kürdistan halkının kültürü haline gelmiş olması bizim için çok önemlidir ve bu kültürü devam ettirmeliyiz. Bu büyük kilise için tüm Hristiyan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ulus, din ve mezhep gözetmeksizin tüm Kürdistan halkını desteklemeye devam edeceğimizi teyit ediyoruz. Ülke hepimizin ülkesidir, hepimiz kardeşlikle, onurluca, özgürce birlikte yaşamalıyız. Hepinize başarı ve mutluluklar diliyorum.”

Doğu Süryani Kilisesi 2015’te Kürdistan Bölgesi’ne taşındı

Doğu Katolik Süryani Kilisesi Partiği makamını 1960’larda Şikago’ya taşımış ancak 2015’te Kürdistan Bölgesi liderliğinin talebi ve daveti üzerine tekrar Erbil’in Aynkawa semtine taşınmıştı.

Doğu Kutsal Apostolik Katolik Asuri Kilisesi Patriği Mar Awa Royel şu an Erbil’de ikamet ediyor.

Yeni karargah, Mesud Barzani’nin ofisi tarafından büyük bir arazi üzerinde inşa edilmiş. Kilisenin yakınında büyük bir cami bulunuyor. Bu da Kürdistan Bölgesi’nde etnik ve dini yaşam ile dinler arası hoşgörünün sembolü olarak görülüyor.

 

/ rûdaw /

İlginizi çekebilir