Erbil: Doğu Süryani Kilisesi’nin yeni patriği göreve başladı

Mar Awa Royel, Erbil’deki Mar Yohanna al Ma’amadan Katedrali’nde düzenlenen törenle Doğu Süryani Kilisesi’nin 122’nci Patriği olarak göreve başladı.

Doğu Kutsal Apostolik Katolik Asuri Kilisesi’nin 122’nci Patriği olarak seçilen Kaliforniya Piskoposu Mar Awa Royel için Ankawa semtinde bulunan Mar Yohanna al Ma’amadan Katedrali’nde tören düzenlendi.

Törene Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hindistan Başpiskoposu Mar Aprem Mooken, Patrik Genel Vekili Başpiskoposu, Metropolitler, piskoposlar ve Doğu Süryani Kilisesi üyeleri de katıldı.

ABD’de doğup büyüyen Patrik Royel, Roma’daki Papalık Doğu Enstitüsü’nde doktora ve ayin tarihi hakkında İngilizce yayınlar yaptı.

Çeşitli ekümenik diyaloglara katılan yeni Patrik ayrıca “Kiliseler Arası İlişkiler ve Eğitim Geliştirme Komisyonuna” da başkanlık etti.

Tören çıkışı basına konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Doğu Süryani Kilisesi’nin yeni patriğinin görevine başlaması için düzenlenen törene katılık kendilerini kutlamak için buradayız. Kendisine tebriklerimizi ilettik. Kürdistan Bölgesi’nde birlikte yaşamla ilgili çok güzel bir tablo var ve bütün bileşenler Kürdistan’da yaşamını sürdürüyor. Bu nedenle bugün buradayız ve kendilerine başarılar diledik. Başarılı olmalarını diliyorum” dedi.

Hristiyanlara da bir mesajı olan Başkan Neçirvan Barzani, “Irak genel olarak hepimizin bir arada olarak yaşamamız ve birlikte yaşam tablosuyla güzel. Hep birlikte bu ülkede kalıp birlikte güzel şeyler yapıp ülkenin gelişmesine katkı sunmasını umuyorum” diye konuştu.

/rudaw/

İlginizi çekebilir