Emine Şenyaşar: Bu zulüm son bulsun

Adliye binası önündeki Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, “Çok zulüm gördük, artık bu zülüm son bulsun” sözleriyle adalet talebini yineledi. 
Urfa’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 802’nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, Pirsûs’taki evinden adliye binası önüne gelerek nöbet eylemine başladı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şube yöneticileri anne Şenyaşar’ı ziyaret etti.
‘ARTIK ZULÜM SON BULSUN’
Emine Şenyaşar, nöbet eylemini sürdüreceğini vurguladı. Şenyaşar, “Ferit Ankara’da, ben buradayım. Fadılımın (Fadıl Şenyaşar) bir suçu yok, boşu boşuna hapiste tutuluyor. Bir suçu yok. Yöneticilerin hiç mi vicdanı yok? Bir an önce oğlum bırakılsın. Benim çocuklarımın bir suçu yok. İktidar artık bu katliamı yapanları desteklemesin. Burası benim evim oldu. Destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnsanlar korktuğu için gerçekleri konuşamayacak durumda. Çok zulüm gördük, artık bu zülüm son bulsun” diye konuştu.
ÖHD Riha Şube Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ise, Ferit Şenyaşar’ın Ankara’da olmasından kaynaklı anneyi yalnız bırakmak istemediklerini belirtti. Öyke, adalet mücadelesi amacına ulaşana kadar aileyle dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir