Emine Şenyaşar: AKP’li Yıldız iddianamede neden yer almıyor?

Çocuklarımın saldırıya uğradığı iş yeri ve hastanede AKP’li İbrahim Halil Yıldız vardı“ diyen Emine Şenyaşar, “hastane” dosyası iddianamesinde Yıldız’ın sanık ya da tanık olarak yer almamasına tepki gösterdi. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 588’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelip beton bariyerlere “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankart asarak nöbeti başlattı. Ellerinde tutuğu “Adalet” yazılı A4 kağıdı ile nöbeti sürdüren anne ve oğlu, adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara maruz kaldıkları katliam ve süren adalet mücadelesine dair bilgi veriyor.
Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliama dair dava dosyaları, aynı gün olmasına rağmen “işyeri” ve “hastane” olarak ikiye ayrıldı. İşyeri ile ilgili yapılan yargılamalarda Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. 2 Nisan 2021 tarihinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar istinaf aşamasında iken, 4 yıl 4 ay devam eden soruşturma sonucu “hastane” doyası ile ilgili gizlilik kararı kaldırılarak iddianame hazırlandı. Hastane doyasında Hacı Esvet Şenyaşar ve Adil Şenyaşar’ı öldürmekten, Ferit Şenyaşar ve Mehmet Şenyaşar’ı ise yaralamaktan 19 sanık hakkında hapis cezası talep edildi.
‘OĞLUM SERBEST BIRAKILSIN’
Adalet Nöbeti’ni Urfa Adliyesi önünde bütün engellemelere rağmen kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, hazırlanan iddianame ve süren Adalet Nöbeti’ni değerlendirdi. Adalet Nöbeti taleplerinden biri olan “hastane” dosyasının açılması talebinin kısmi olarak karşılandığını belirten Şenyaşar, bir diğer talep olan, 4 yılı aşkın süredir Elazığ Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılma talebinin henüz karşılanmadığını belirtti. Fadıl Şenyaşar’ın meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerektiğini belirten Şenyaşar, “Adalet istiyorum. Oğlum 4 yılı aşkın süredir tek kişilik hücrede tutuluyor. Oğlumu serbest bıraksınlar. İki oğlumu babaları ile birlikte katlettiler. Bütün çocuklarımı öldürmek istediler. Oğlum (Fadıl Şenyaşar) eve gelmeden ben nöbeti sonlandırmayacağım. Oğlum eve gelirse, biz de evimize gideriz” dedi.
‘ÖLECEKSEM BURADA ÖLEYİM’
Hazırlanan iddianamede AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın sanık ya da tanık olarak yer almamasına tepki gösteren Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Çocuklarımın saldırıya uğradığı iş yeri ve hastanede Yıldız vardı. Çocuklarımı hastanede öldürdüklerinde Yıldız’ın alkış çaldığını görenler var. Kamera kayıtlarının çalındığını söylüyorlar, inanmıyorum. Kamera kayıtlarını çıkarsınlar. Eğer benim çocuklarımın bir suçu varsa o da ortaya çıkarılsın. İşyeri davasında da her şeyi doğru ortaya çıkarmadılar. Çocuklarım haksız hukuksuz yere katledildiler. Bize yapılan zulüm dünyada kimseye yapılmadı. Adalet Nöbeti oğlum serbest kalana kadar sürecek. Öleceksem burada nöbette öleyim.”
İlginizi çekebilir