Emek ve Özgürlük İttifakı İstanbul’da bir araya geliyor

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim stratejisi ve Cumhurbaşkanı adayının profilini belirlemek üzere 5 Ocak’ta İstanbul’da bir araya geliyor.
Üçüncü Yol stratejisiyle Türkiye siyasetine yeni bir soluk açan Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yol Haritası”nı açıkladığı 24 Eylül 2022 tarihli buluşmanın ardından, 5 Ocak’ta önemli gündemlerle toplanıyor. İttifak içerisinde yer alan partilerin genel başkanları ve kurullarının katılacağı toplantının gündeminde, seçimler, ittifakın genişlemesi ve 15 Ocak’ta gerçekleştirilecek büyük miting yer alıyor.
ADAY PROFİLİ 
Yeni yılda gerçekleştirilecek ilk toplantıda gündeminde seçim olan Emek ve Özgürlük İttifakı, hem seçim stratejini hem de yeni dönem mücadele hattını belirleyecek. Bir süredir tartışılan ve merakla beklenen Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına dair öneriler de masada olacak. İttifak, Cumhur ve Millet ittifakına karşı pozisyon belirleyecek, yine bu toplantıda aday profilini netleştirecek.
İTTİFAKIN GENİŞLEMESİ 
Toplumsal dinamiklere öncülük edecek olan Emek ve Özgürlük İttifakı, bir süredir sürdürdüğü ittifakın genişlemesi çalışmalarını da yeniden ele alacak. Toplantıda, bu kapsamda yapılan görüşmeler, gerçekleştirilen halk buluşmaları ve toplantılarının sonuçları masaya yatırılacak, ittifakın genişletilmesine dair görüş ve öneriler alınacak. İttifakın seçimlere giderken siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin de yer almasıyla genişlemeye dair karar alması bekleniyor.
Uzun bir süredir halk toplantıları ve buluşmalarıyla 15 Ocak’ta gerçekleştirilecek ‘Büyük İstanbul Mitingi’ne hazırlanan Emek ve Özgürlük İttifakı, yeni dönemin mesajını da burada verecek.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir