Elon Musk: Twitter’da ücret karşılığı ‘mavi tik’ uygulaması 29 Kasım’da başlayacak

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, satın aldığı Twitter’da ücret karşılığı “mavi tik” uygulamasının 29 Kasım’da başlayacağını duyurdu.

Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kaya gibi sağlam olduğundan emin olmak için “mavi tik” uygulaması 29 Kasım’da başlayacak” dedi.

Elon Musk yine aynı açıklamasında, yeni sürümle birlikte, birinin teyit edilmiş isminin hizmet şartlarına uygunluğu Twitter tarafından onaylanana kadar “mavi onayın” kaybolabileceği uyarısında bulundu.

Twitter’ın son dönemde çok konuşulan “mavi tik”, hesabında daha çok kamuoyunu ilgilendiren paylaşımlar yapan siyasetçilere, gazetecilere ve ünlü kişilere bu onay veriliyordu. Yeni uygulama talep edilen parayı ödeyen herkesin bu onayı almasına imkan sağlayacak.

Benzer haberler

Twitter’da yaklaşık 400 bin mavi onay rozetli hesap bulunduğu tahmin edilirken Twitter CEO’su Musk, onaylı hesaplar için aylık 8 dolarlık ücret zorunluluğu getireceğini açıklamıştı.

Musk, fiyatlanmanın satın alma gücü paritesiyle orantılı olarak ülkeden ülkeye değişeceğini belirtmişti.

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin de tepe yöneticisi olan Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından “mavi tik” uygulamasına geçeceğini duyurmuştu.

/euronews/

İlginizi çekebilir