Elon Musk, Türkiye’nin Twitter’dan ne tür taleplerde bulunduğunu açıklayacağız

Twitter’ın Türkiye’deki bazı içerikleri erişime engellemesi Elon Musk ile bazı kullanıcılar arasında tartışmaya yol açtı. Elon Musk, Twitter’ı sansür yapmakla suçlayan bir kullanıcıya cevaben “Senin beynin yerinde mi Yglesias? Twitter’ın tümüyle kapatılması ya da bazı tweetlere erişimin sınırlandırılması seçeneklerinden hangisini istiyorsunuz?” dedi

Sosyal medya platformu Twitter, erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca Türkiye’deki bazı içeriklerin erişimine engel getirdiğini duyurmuştu. Erişime engellenen içeriklerin neler olduğuna dair ise bilgi verilmedi.

Twitter Global Government Affairs (Twitter’ın Küresel Hükümet İşleri) hesabından yapılan açıklamada sosyal medya uygulamasının, Türkiye’de bazı içeriklere mahkeme kararı uyarınca ve platformun Türkiye’de faaliyetlerine devam edebilmesi amacıyla erişiminin engellendiğini vurguladı.

Sayfadan Türkçe ve İngilizce olarak yapılan açıklamada, “Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye’de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik. Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.

Twitter’ın bu kararını eleştiren gazeteci yazar Matthew Yglesias, Elon Musk’ı etiketleyerek şunları yazdı:

“Türk hükümeti seçimlerden hemen önce Twitter’dan muhaliflerini sansürlemesini istedi ve @elonmusk buna uydu.”

Bu paylaşıma yanıt veren Musk ise, “Senin beynin yerinde mi Yglesias? Twitter’ın tümüyle kapatılması ya da bazı tweetlere erişimin sınırlandırılması seçeneklerinden hangisini istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Elon Musk bir sonraki mesajında ise “Türk hükümetinin bize gönderdiği talebi yayınlayabiliriz, yayınlayacağız” dedi.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir