El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam’ın Efrin kent merkezine girdiği ileri sürüldü

Rûdaw’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), Efrin kent merkezinin kontrolünü ele geçirdi.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları ile Hamza Tümeni (Hamzat) ve Sultan Süleyman Şah (Emşat) grupları arasında Halep’in kuzeyindeki El Bab ilçesinde önceki gün başlayan çatışmalar, Rojava’nın  Efrin kenti kırsalına sıçramıştı.

Çatışmalara, Hamzat ve Emşat gruplarına destek amacıyla katılan El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), silahlı birliklerini  Efrin kırsalına göndermiş ve çatışmalar şiddetlenmişti.

Efrin’in Şerawa ilçesi, Cinderes kasabasıunın Bablit ve Tihe köyleri ile Mabata kasabasına yayılan çatışmaların ardından HTŞ bugün sabah saatlerinde Efrin şehir merkezine yöneldi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları Efrin kent merkezinden Rajo ilçesine doğru çekilerek kontrolü HTŞ üyelerine bıraktı.

Çatışmalar El Bab’da da sürüyor

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) aktardığına göre, Cebhe el-Şam, El Bab kentindeki Hamza Tümeni’nin tüm karargahını ve Halep’in doğusundaki Liyloh ve Al-Gandora köylerini,  Ahtarin kırsalındaki Dabık köyünü kontrol altına aldı.

Cebhe el-Şam, Nureddin Zengi ve Faruk Tugayları, Efrin kırsalında Freyriya, Kefr Zeyit, Kewkaba, Tel Hamo, Babet ve Talif’in de kontrolünü ele geçirdi.

Süleyman Şah ve HTŞ grupları, Efrin kırsalındaki Raca, Mistika, Qarzihil, Şakatka, Mirkan, Aranda ve Marska köylerini kontrol etti.

İki grup ayrıca Tel Batal’daki Cebhe el-Şamiye’ye ait karargahının kontrolünü ele geçirdi.

Hamza Tümeni de, Halep’in kuzeyindeki el-Baruza ve Tulanah köylerini kontrol etti.

/rd/

İlginizi çekebilir