El Cezire muhabiri Akile’nin öldürülmesi Batı Şeria’da protesto edildi

El Cezire televizyonunun deneyimli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi Batı Şeria’nın birçok bölgesinde protesto edildi.

Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Bir Zeyt Üniversitesi kampüsünde toplanan onlarca öğrenci, bu sabah İsrail askerlerinin Cenin kentine yaptığı baskını takip ettiği sırada öldürülen Ebu Akile’nin fotoğraflarını taşıyarak gösteri düzenledi.

El-Halil kentinde toplanan onlarca Filistinli gazeteci ve aktivist İsrail’i protesto ederken, Batı Şeria’nın güneyindeki Dura Belediyesi çalışanı Filistinliler de düzenledikleri gösteriyle El Cezire muhabirinin öldürülmesini kınadı.

Şirin Ebu Akile’nin cenazesine Filistin Devlet Başkanı Abbas da katılacak

Benzer haberler

Hamas silah bırakma koşulunu açıkladı

Arap Birliği: İsrail’e silah satışı durdurulsun

Filistin resmi ajansı WAFA’da yayımlanan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Şirin Ebu Akile için yarın Ramallah kentinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

El-Halil’deki Gazeteciler Sendikası da bu akşamdan itibaren Filistinli kadın gazeteci Ebu Akile için taziyeleri kabul edeceklerini duyurdu.

Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesi

Katar merkezli El Cezire televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü.

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir