Efrinli göçmenler Şam hükümetinin kuşatması altında

Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat’ta Efrinli ailelerin yaşadığı Serdem Kampı, dört aydan beridir Suriye hükümet güçlerinin ablukası altında. Kampta kalanlar, kışın gelmesi ile birlikte ablukanın etkisini iyiden iyiye hissettiklerini belirtiyor.

Türk ordusu ile Türkiye destekli cihadist grupların Efrin’i işgal etmesiyle birlikte bölgeden kaçarak Halep’e geçen Efrinli ailelerin bir kısmı, Tel Rıfat’taki Serdem Kampı’nda kalıyor.

Suriye hükümeti, Halep’teki iki Kürt semti, Şeyh Maksud ve Eşrefiye ile birlikte, bu kampa da dört aydan beridir abluka uyguluyor.

Kamp sakinlerinden Zeyneb Mahmud isimli anne, iki aydan beridir yakacak bulamadıklarını belirterek, “Bu şekilde nasıl yaşayacağız, nasıl idare edeceğiz” diye sitem etti.

Benzer haberler

Kampta yaşayanlar, özellikle çocuklar, kış şartları nedeniyle zorluk yaşıyor. Çocukların çoğunun elbisesiz ve ayakkabısız olduğu görülüyor.

Tel Rıfat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Muhammed Naso, „Şu anda rejim bize açlık politikası uyguluyor. Bütün kapılar üzerimize kapandı, ilaç yok, günlük ihtiyaçların, gaz ve mazotun geçişine izin verilmiyor. Bu ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız için hayat donmuş durumda” diye belirtti.

2018’de Efrin’i terk etmek zorundsa kalan 300 bin kişi, Serdem, Fafin, Veger, Berxwedan ve Şehba kamplarında barınıyor…

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir