Duhoklu köylüler operasyonda mahsur kaldı: Askerler çıkmalarına izin vermiyor

Türk ordusunun karadan ve havadan operasyon düzenlediği Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kanî Masî nahiyesindeki iki köyün sakinleri mahsur kaldı. Köy sakinlerinin bildirdiğine göre askerler köyden çıkmalarına izin vermiyor.

Alixan köyünden Rûdaw’a telefonla bağlanan Muhammed Emin isimli bir vatandaş “Köydeki bahçemizde çalışırken saat 09:00 sularında 5 helikopter köyümüze yakın Kela Bêtenîr ve Qurniyê Gerê mıntıkalarını bombalamaya başladı. Ve ardından Kela Bêtenîr alanına indirme yapıldı, bir grup asker bölgeye konuşlandı” dedi.

Operasyonun devam ettiğini yer yer bombalamaların olduğunu belirten Muhammed Emin, Tirwaniş ve Alixan köylerinden 20 köylünün köylerinde mahsur kaldığını, Türk askerlerinin köyden çıkmalarını engellediğini söyledi.

Benzer haberler

HRW: Türkiye’nin işgal ettiği ‘Güvenli…

ABD, İsrail’i ‘soykırım’ ile suçlayan BM raporunu…

Tirwaniş ve Alixan köylerinde mahsur kalan köylüler, 2 topun 600 metre köyün yakına düştüğünü ve büyük korkuya neden olduğunu belirtiyorlar.

Rûdaw’a konuşan Muhammed Ali isimli bir başka Alixan köyü sakini de, “Bombardıman başlayınca saat 09:30 sularında Şımailay köyünden kendi köyümüze gitmek istedik. Ancak Türk askerleri köy yoluna kontrol noktası kurmuştu ve köye girmemize izin vermediler” şeklinde konuştu.

Köyüne girmesine izin verilmeyen Muhammed Ali “Tirwaniş ve Alixan köyünde 20 yakınımız mahsur kalmış durumda. Özellikle operasyon bölgesinde kalan Alixan köyündeki yakınlarımıza nasıl ulaşacağımızı bilemiyoruz. Can güvenliklerinden büyük endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir