Domuz kalbi nakledilen ilk kişinin hayvandaki virüs nedeniyle ölmüş olabileceği açıklandı

Bir domuzdan kalp nakli yapılan ilk kişiyi neyin öldürdüğünü öğrenmeye çalışan araştırmacılar, organın bir hayvan virüsü içerdiğini keşfettiler, ancak ölümde herhangi bir rolü olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Maryland’de yaşamış olan 57 yaşındaki David Bennett çığır açan deneysel nakilden iki ay sonra yaşamını yitirdi. Maryland Üniversitesi doktorları kalpte bir virüs bulduklarını açıkladılar.

Domuz kalbinin içinde ’sitomegalovirüs‘ adı verilen bu virüsün aktif bir enfeksiyona neden olduğuna dair işaretler henüz netleşmese de hayvandan insana nakillerdeki en büyük endişe olan yeni tür enfeksiyonlar geçirme riskini doğrulayabilir.

Benzer haberler

Demirtaş’ın ‚hücre’ komşusu‘ anlattı: Hapis…

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası…

Bennett’in naklini gerçekleştiren Dr. Bartley Griffith, The Associated Press’e verdiği demeçte, bazı virüsler „gizli“ olduklarından, yani hastalığa neden olmadan pusuya yattıkları için farkına varılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Üniversitenin xenotransplant programının bilimsel direktörü Dr. Muhammad Mohiuddin, „bu tür virüsleri kaçırmadığımızdan emin olmak için“ daha karmaşık testler geliştirildiğini anlatıyor.

/euronews/
İlginizi çekebilir