Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Süer, ‘Yılın Foto Muhabiri Yarışması’nda, Roboski fotoğrafıyla ödüle layık görüldü

Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Leica Magazine (LFI) ile BarTur Fotoğraf Ödülleri tarafından düzenlenen ‘Yılın Foto Muhabiri Yarışması’nda, Roboski’de çektiği bir fotoğrafla ikincilik ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en prestijli fotoğraf makinesi markası Leica’nın dergisi Leica Magazine (LFI) ile BarTur Fotoğraf Ödülleri tarafından düzenlenen ‘Yılın Foto Muhabiri Yarışması’na 80 ülkeden yaklaşık 5000 fotoğrafçı 12 bin 700 kadar fotoğrafla katıldı.

Belgesel fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Roboski’de çektiği bir fotoğrafla ikincilik ödülünü kazandı.

Mehmet Masum Süer, fotoğraf dünyasının bu prestijli yarışmasında, 2011 yılında meydana gelen Roboski olayından sonra köyde çektiği ve olayda yaşamlarını yitiren çocuklarının fotoğraflarını gösteren annelerin fotoğrafıyla ‘İnsanlığın Yüzleri’ kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

Benzer haberler

Düsseldorf Kürt Film Festivali haftaya başlıyor

Aynı kategoride fotoğrafçı Ron Haviv’in, Ukrayna Devlet Başkanı Volodemir Zelenskiy’i loş boş bir odada tavana bakarken gösteren fotoğrafı da Jüri Özel ödülünü kazandı.

Kürt fotoğrafçı Yılın Tarihi Fotoğraf Yarışması’nı (Historic Photographer of the Year 2021) Adıyaman’da Nemrut dağının başında 2 Kommagene kralının karlar içindeki fotoğrafıyla kazanmıştı. Süer, 2017 yılında da Diyarbakır’dan 2 fotoğrafla yine bu yarışmada en iyi 40 fotoğrafın arasına girmişti.

Amerikan Fotoğraf Derneği PSA’nın da üyesi olan Mehmet Masum Süer, başta Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’tan olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki fotoğraf kurumlarından 32 diploma ve unvana sahip. Sanatçının, uluslararası yarışmalardan kazandığı çok sayıda ödülü var.

BarTur Fotoğrafçılık Ödülleri yarışması, kendisi de bir fotoğrafçı olan İngiliz Amnon Bar-Tur tarafından, 1984 yılında meme kanserinden ölen ve ünlü bir ressam olan eşi Ann Lesley Bar-Tur anısına 2011 yılından beri düzenleniyor. Yarışmaya son iki yıldır Leica Magazine de sponsor oluyor.

/rd/

 

İlginizi çekebilir