Diyarbakır’da Şebnem Korur Fincancı için tutulan Adalet Nöbeti 3’üncü haftasında devam ediyor

Amed’te TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın özgürlüğü için tutulan Adalet Nöbeti 3’üncü haftasında da devam etti.

Amed Tabip Odası,  Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına ilişkin araştırma yapılmasını istediği konuşmasından dolayı tutuklanan Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ ya özgürlük talebiyle, başlattıkları nöbeti 3’üncü haftasında da sürdürdü. “Yaşamın ve hakikatin yanındayız. Şebnem Korur Fincancı Onurumuzdur” ve “Şebnem Korur Fincancı’ ya özgürlük” pankartı asıldı.  Nöbet eylemine Amed Barosu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası İl Kordinasyon Kurulu (TMMOB –İKK) ve çok sayıda kişi katıldı.

Amed Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, TBB’nin kurulduğu günden bugüne kadar hedefte olduğunu belirtti. Turan, Şebnem hoca sahsında TBB’ye saldırı gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Bizler sivil toplum örgütlerin amacı toplumun hakkını korumaktır. Her zamanda böyle olacaktır. Şebnem hoca açıklaması gayet kendi alanında uzmanlaşmış bir konuşma idi. Bunu dile getirmek suç değil.  3 Aralık’ta Çağlayan Adliyesinde mahkemesi görülecek. Şebnem hoca özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceğiz.”

Sözlerine kurum temsilcilerini selamlayarak başlayan Amed Baro Başkan Yardımcısı Avukat Mehdi Özdemir de,  “Şebnem Hoca iyi bir hekimlik pratiği sergileyerek,  açıklamalarını da hem hak savunucusu kimliğiyle hem de hekimlik pratiğiyle yaptı. Şebnem Hoca bir iddianın araştırılmasını talep etti. Yükümlülükler kapsamında, yargı mercilerinin sorumluluğunda olan ve iddianın araştırılmasına yönelik bir talepte bulundu. Bu sözlerin ardından tutuklandı ve tutukluluğu devam etmektedir. Diyarbakır Barosu olarak bu durumun suç teşkil etmediğini, yargı pratiğinin de kendi içerisinde bir tehdit oluşturmaması gerektiğini belirttik. Şebnem Hoca’nın tutukluluğunun bir an önce son bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir