Diyarbakır’da fırıncılar ikinci kez iş bırakma eylemi yaptı:

Diyarbakır’da, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemine giden fırın işçileri, Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda ikinci kez bir araya gelerek açıklama yaptı.

Benzer haberler

Erbil’den Bağdat’a çağrı: Petrol ihracatını…

De Standard: Kürt medya kuruluşlarına baskın…

İşçiler adına açıklamayı okuyan fırın işçisi Nihat Güneş, içinde bulundukları zor şartların kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Yaptıkları iş bırakma eylemine yetkililerin kulak vermesini isteyen Güneş, “Ağır şartlar altında çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bizler, işverenleri tarafından terk edilmiş, sindirilmiş emekçiler olmak istemiyoruz. Her gün saatlerce çalışarak halkın temel ihtiyaç maddesinin temin edilmesini sağlamak; bizlere bedenen ve ruhen pahalıya mâl olmaktadır” şeklinde konuştu.

Haftanın 7 günü çalışıyoruz

Ağır çalışma konuşları altında fiziksel hastalıklara yakalandıklarını ve sigortasız oldukları için hastaneye gidemediklerini dile getiren Güneş, “Haftanın 7 günü kesintisiz çalışma, dinlenmenin dahi olmadığı bu ağır temponun maddi karşılığı işin ağırlığının altında erimiştir. Ekonominin geldiği son nokta ise bizlerin mağduriyetinin ne denli olduğunu gözler önüne sermektedir. Bizler yalnızca taşımış olduğumuz ağır yükün altında ezilmek istemiyor ve emeğimizin zayii edilmemesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: Amida Haber

İlginizi çekebilir