Diyarbakır: HDP’den ‘Evim Evindir’ kampanyası

 Hasar tespit çalışmasının sürdüğü Amed’te evsiz kalan binlerce kişinin barınma sorununu dayanışmayla çözmeye çalışan HDP Amed İl Örgütü, “Evim Evindir” kampanyası başlatarak, halka depremzedelere kapınızı açın çağrısı yaptı. 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Mereş merkezli yaşanan depremin ardından kentet ortaya çıkan barınma sorununu çözmek ve fahiş kira artışlarına karşı “Evim Evindir” kampanyası başlattı. Kent halkından, kapılarını depremzedelere açmasını ve dayanışma ağının güçlendirilmesine çağrı yapılan HDP, “birlikte başaracağız” diye belirtti.
‚ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ‘ 
Kampanyaya ilişkin HDP’nin sanal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda şöyle denildi: “Amed, her daim kendi yaralarını dayanışmayla sarmayı başarmıştır. Yaşanan depremden dolayı fahiş kira artışlarıyla ilgili duyumlar bizi derinden üzmüştür. Bize düşen ‘Evim Evindir’ diyerek bu zor günleri el ele verip birlikte aşmak, birlikteliğimizi güçlendirmek ve mazlumdan yana olan tavrımızı sürdürmek olmalıdır. Birlikte başaracağız.”
‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ’ 
HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da Twitter hesabı üzerinden kampanyaya ilişkin şunları ifade etti: “Halkımızı acılardan ve mağduriyetlerden faydalanıp fırsatçılık yapanlara karşı, toplumsal değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
İlginizi çekebilir