Dersim’deki tacizciler uzman çavuş çıktı

 Dersim’de dün akşam yolda yürüyen bir kadını taciz eden ve ardından havaya ateş açan kişilerin uzman çavuş olduğu bildirildi. Nöbetçi savcılığa sevk edilmesi beklenen uzman çavuşların açığa alındığı belirtildi.

Dün akşam Cumhuriyet Caddesi’nde meydana gelen olayda, otomobil içindeki şüpheli, yolda yürüyen kadına sözlü tacizde bulundu.

Kadın, bağırarak çevreden yardım istemesi üzerine toplanan kalabalık, otomobildeki 4 kişiye tepki gösterdi.

Bu sırada araçtan inen şüpheli, belindeki tabancayı çıkararak, havaya 3 el ateş etti. Şüphelinin açtığı ateşte, yanındaki arkadaşı vuruldu.

Yerel basında “uzman çavuş” olduğu belirtilen şüphelilerden birinin havaya ateş açmasının ardından çevredeki vatandaşlar araç içindeki şahısları indirmeye çalıştı.

Olay yerine polis ekiplerinin geldiğini gören vatandaşlar uzaklaşmaya başlarken, şüpheliler kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri kaçan 3 kişiyi araçları ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

İfadelerinin ardından nöbetçi savcılığa çıkarılacaklar

Gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2 uzman çavuş ve 2 sivil daha sonra sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiği ve ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındıkları belirtildi.

Yolda yürüyen kadınları sözlü tacize maruz bırakan 2 uzman çavuş ile 2 sivilin bugün sorgularının bitmesinin ardından nöbetçi savcılığa çıkarılacakları; ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

Açığa alındılar

Konuya ilişkin Dersim Valiliği’nden yapılan açıklamada kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“27.08.2022 günü saat 22.30 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde aynı araçta bulunan kişiler ile cadde üzerinde bulunan kadın bir vatandaşımız arasında tartışma çıkmış, tartışmaya çevrede bulunan vatandaşlarımızın da müdahil olmasıyla olay yerinde arbede yaşanmıştır. Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmektedir.”

 

/ rd /

İlginizi çekebilir