Dersim’de nesli tükenme olan yaban keçisi vuruldu: Şüpheliler aranıyor

Dersim’de nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde “neredeyse tehdit altında” statüsünde yer alan yaban keçisi, avcılarca vurularak öldürüldü. Kaçak avcıların yakalanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ile jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı.

DHA’nın haberine göre keçi Pülümür ilçesi kırsal Hasangazi Köyü yakınlarındaki Karor Deresi mevkiinde vurulmuş halde bulundu. Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunması Sözleşmesi (BERN) ile Korunan ve Dünya Doğa Koruma Birliği’nce (IUCN) yayımlanan “Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi”nde “neredeyse tehdit altında” statüsünde bulunan yaban keçisi, kaçak avcılar tarafından tüfekle vuruldu.

Benzer haberler

Birleşmiş Milletler: Haiti’deki durum ‘dehşet…

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Yol kenarında hareketsiz şekilde yatan keçiyi gören doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz’ün ihbarıyla olay yerine gelen ekipler, öldürülmesi halinde 250 bin TL para cezasının olan keçinin vurulması ile ilgili inceleme başlattı. Ekiplerin incelemesinde, dağ keçisinin üzerinde kurşun izlerinin olduğu belirlendi. Keçinin yakın bir zamanda vurulduğu tespit edildi ve kaçak avcıların yakalanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ile jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı. Bölgeden geçen tüm yollardan geçen araçlarda ekipler tarafından arama yapıldığı öğrenildi.

İlginizi çekebilir