Depremde can kaybı 40 bini aştı

AFAD Başkanı Sezer, Maraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Depremdeki can kayıplarına ilişkin bilgi veren AFAD Başkanı Yunus Sezer, can kaybının 40 bin 642’ye yükseldiğini duyurdu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, şöyle konuştu:

“164 bin vatandaşımıza nakdi yardım ödemelerini gerçekleştireceğiz. Burada depremden etkilenmiş olanlara bir nebze olsun destek olmak. Süreç tamamen bizim tarafımızdan yürütülüyor. e-devlet’ten vatandaşlarımız 10 bin lirayı sorgulayabilirler.

Benzer haberler

Kira yardımları konusunda da barınmaya destek olmak. Evini kaybeden vatandaşlarımıza iki alternatif sunuyoruz; birincisi konteyner ve diğer barınma ile ikincisi kira desteği. e-devlet üzerinden başvurular devam ediyor. 290 bin civarında başvuru var. 274 bin deprem bölgesinde görevlendirilen personel var. Tahliye işlemleri devam ediyor.

430 binin üzerinde tahliye bizim tarafımızdan yapıldı. 313 bin 720 kişiyi kamu misafirhanelerinde, otellerde ve diğer tesislerde misafir ediyoruz.

Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu anda yüzde 50’nin üzerinde hasar tespit yapıldı. Burada da çok kısa zaman içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tamamlayacak.”

 

/rd/

İlginizi çekebilir